latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:52 ⇒ 15:22 | Аутор: РТРС

Парламент БиХ није усвојио Закон о лијековима

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници у Сарајеву није усвојио Приједлог закона о измјени Закона о лијековима и медицинским средствима, чији је предлагач Савјет министара БиХ.
Парламент БиХ - Фото: РТРС
Парламент БиХФото: РТРС

Ни на претходној сједници, 29. децембра, наведени закон није добио подршку посланика из Републике Српске, због чега је био упућен на усаглашавање Колегијуму Представничког дома.

Предложеним законом, који подршку посланика из Републике Српске није добио ни у Уставноправној комисији, прописују се састав, мандат, начин одлучивања и друге обавезе Стручног савјета Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ.

Посланик СНСД-а Лазар Продановић је у више наврата упозорио да се у овом законском приједлогу ради о очигледном покушају преноса надлежности са ентитета на ниво БиХ, пошто је здравство у искључивој надлежности ентитета.

Савјет министара тражио је за Приједлог закона о измјени Закона о лијековима и медицинским средствима хитну процедуру, али су оба дома Парламентарне скупштине БиХ одбила тај захтјев и упутила га у редовну процедуру.

Извор:Срна