latinica  ћирилица
13/01/2017 |  18:50 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Мећава у Хрватској - Невријеме у Словенији

Пет аутобуса са дјецом, који су данас били заглављени на Сљемену код Загреба јер им је комби који је слетио са пута блокирао пролаз, кренули су вечерас према граду.

Портал "Индекс" јавио је да су дјеца у аутобусима чекала у Томиславцу да се очисти пут, што су грталице и успјеле урадити, па су аутобуси кренули према граду у 18.20 часова.

Дјеца су била на скијању, а када су се аутобусима кренула кући наишли су на препреку - комби који је слетио с пута и зауставио саобраћај.

На Сљемену је било блокирано и више десетина грађана.

У Загребачким цестама кажу да је комби слетио и зауставио саобраћај.

И планину Биоково у Хрватској погодила је сњежна мећава, а призори подсјећају на сцене из хорор филмова. Снимак мећаве и јаких и гласних удара вјетра објавио је "Крометео" на свом Фејсбук профилу.

На планини је до сада нападало двадесет центиметара снијега. Снијег је у послијеподневним часовима почео да пада и у Карловцу и Вараждину гдје је пало скоро десет центиметара снијега.

Према прогнози, сљедеће недјеље може се очекивати ново захлађење и вишедневни снијег, наводи Индекс

Већи дио и Словеније данас поподне захватиле су сњежне падавине, а саобраћај се одвија уз потешкоће, те је забиљежено и неколико саобраћајних незгода.

Највише снијега је на путевима у сјеверним и сјевероисточним дијеловима Словеније, а, према прогнозама, снијег ће се вечерас проширити према западу.

Више локалних путева на подручју Цеља и Марибора било је затворено, а много посла због поледице имале су и болнице, преносе хрватски медији.

Само у Љубљани хитне службе примиле су око 200 пацијената с ломовима, ишчашењима и контузијама, због чега су преоптерећене, па су сви који могу да чекају на интервенцију замољени да до даљега не долазе у амбуланте

Извор: Агенције