latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:04 | Аутор: РТРС

Бањалука: Привремена забрана рада 9. јануара на неколико локација

На подручју Бањалуке на Дан Републике 9. јануара неће радити пословни простори и угоститељски објекти у Робној кући "Боска" и у Алеји Светог Саве, а биће забрањено и точење алкохолних пића у више улица, саопштено је из Градске управе.
Град Бањалука - Фото: РТРС
Град БањалукаФото: РТРС

У Алеји Светог Саве неће радити пословни простори и угоститељски објекти од раскрснице са Улицом Гундулићева до раскрснице са Булеваром војводе Петра Бојовића.

Одлуку о привременој забрани рада пословних простора, угоститељских објеката и точења алкохолних пића донио је данас градоначелник Игор Радојичић.

Точење алкохолних пића забрањено је у Улици краља Петра Првог Карађорђевића - од раскрснице са Улицом Тржничка и Булеваром цара Душана до раскрснице са Улицом Олимпијских побједника, те у улицама Олимпијских побједника, Милана Тепића, Книнској и Марије Бурсаћ, Јеврејска, Гајева, Ивана Фрање Јукића, те у Улици Веселина Маслеше до раскрснице са Улицом Српска, из смјера Трга Крајине.

Забрана точења алкохолиних пића односи се и на парк "Петар Кочић" - "Стакленац".

Привремена забрана биће на снази до поноћи 9. јануара.

Радојичић је ову одлуку донио на захтјев Штаба акције "Дан Републике 2017" Министарства унутрашњих послова Републике Српске, чији је задатак да обезбиједи несметано одржавање прославе Дана Републике.

Контролу ће вршити Одјељење за инспекцијске послове и Одјељење комуналне полиције Градске управе уз асистенцију припадника Центра јавне безбједности Бањалука.

Извор: СРНА