latinica  ћирилица
05/01/2017 |  10:13 | Аутор: РТРС

Човић: Не оптуживати друге због нефункционисања коалиције

Предсједник ХДЗ-а Драган Човић рекао је да нико од партнера у коалицији на нивоу Федерације ФБиХ, која дјелује са доста проблема, не би смио било какав терет нефункционисања односа пребацивати на друге, те нагласио да је потребно потпуно промијенти концепцију односа.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Човић је оцијенио да тренутно нема мјеста за нове кризе и блокаде.

"Треба да правимо планове како заједно радити, а не пројектовати нове кризе. Тактика изазивања криза и блокада којима се некоме другом ствари стављају на терет је прошло вријеме. Ми морамо потпуно промијенти концепцију наших односа", рекао је Човић за "Дневни аваз".

Он је нагласио да ће СДА морати много одговорније да спроводи оно што заговара у јавности када је ријеч о политици саобраћајне инфраструктуре у цијелој ФБиХ.

Коментаришући оцјене предсједника СДА Бакира Изетбеговића да су за застоје у изградњи путева одговорни Савез за бољу будућност /СББ/ и ХДЗ, Човић истиче да пут рјешења није да Изетбеговић говори шта је неко други требало да уради, него шта је свако од њих требало да учини.

Човић сматра да се већина проблема у развоју инфраструктуре у БиХ, па и путне "може везати уз успјехе и неуспјехе рада управо оних који их покушавају за нешто оптужити".

"Партнерство СДА, СББ-а и ХДЗ-а треба да профункционише и да га прво тестирамо на саобраћајној инфраструктури, али ако већ неко инсистира да се препозна кривац, врло јасно ћемо рећи да је та кривица до сада увијек била везана уз СДА и њену тактику о томе како неке ствари направити, односно како неке ствари не направити", навео је Човић.

Извор: СРНА