latinica  ћирилица
08/12/2016 |  20:09 | Аутор: РТРС

Вулин: Хрватска корача џиновским корацима уназад

Зар је могуће да ће чоколадица изазвати више зла од усташке заставе, упитао је у разговору за РТС министар Александар Вулин поводом извињења хрватске предсједнице јер су се у пакетићима које је дијелила дјеци у Дубровнику нашле српске чоколадице.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Хрватска предсједница нема потребу да се извини због усташке заставе, полагања вијенаца у Блајбургу и таблу са усташким покличом у Јасеновцу, али се извињава због једне чоколадице", рекао је министар рада Србије Александар Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

Зар је могуће да ће чоколадица изазвати више зла од усташке заставе, упитао је Вулин.

Дешавања у Хрватској је назвао расизмом. "Покушавам да будем прибран и не одем у мржњу коју воде у Хрватској због чега се бојим, бојим се за српску заједницу у Хрватској. Ако можете да се извините за чоколадице, шта је сљедеће?", рекао је Вулин.

Та количина мржње и расизма се не виђа ни у ратовима, истакао је министар додавши да су у питању "џиновски кораци уназад, у најмрачнију идеологију – враћање усташтва".

Вулин каже да Србија то не може сама да савлада, већ то мора да учини Хрватска, а "можда и прије свега ЕУ".

"Да ли је могуће да се чланица ЕУ извињава јер дијете може да поједе чоколадицу из Србије", упитао је још једном Вулин.

Говорећи о помоћи пензионерима ван Србије, Вулин је рекао да је 2010, 2012. и 2013. једнократна помоћ исплаћивана само онима који су у Србији.

"Премијер је заузео став да је ово начин да се захвалимо свима који су радни вијек провели овдје. На овај начин им кажемо хвала", рекао је Вулин.

До 19. децембра помоћ ће добити 45.000 пензионера у региону, а до краја године и 12.000 њих који живе у другим земљама.

Објашњава да су средства, 289 милиона динара, обезбеђена из редовног пословања ПИО фонда, као и захваљујући бољем стању привреде.

Извор: РТС