latinica  ћирилица
08/12/2016 |  19:50 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Железњак: Успјешна сарадња "Јединствене Русије" и Демократске партије Срба у Македонији

У 2006. години, Партија "Јединствена Русија", у оквиру комплексног развитка међупартијских веза са земљама Балканског региона, започела је конструктивни дијалог са политичарима из Македоније.
Сергеј Железњак          (Фото:Dmitry Rozhkov / Wikipedia) -
Сергеј Железњак (Фото:Dmitry Rozhkov / Wikipedia)

- Наша сарадња са Демократском партијом Срба у Македонији, предвођеном Иваном Стоилковићем, има огроман развојни потенцијал, и служи учвршћивању добросусједских односа између Русије и Македоније, изјавио је замјеник секретара Генералног савјета "Јединствене Русије", члан комитета Државне Думе за међународна питања, Сергеј Железњак.

- Демократска партија Срба у Македонији активно учествује у развитку регионалне концепције Б4 - војне неутралности четири Балканске државе: Србије, Црне Горе, Македонија, Босне и Херцеговине. Важан корак у промоцији ове иницијативе јесте и учешће наших македонских партнера у Балканској декларацији, чије је потписивање било главни спољнополитички догађај XВ конгреса партија "Јединствена Русија", рекао је Железњак.

Железњак је истакао да уважава приједлоге македонских колега за развој свеобухватне сарадње и остваривања конкретних корака у привреди, енергетици, области туризма, информатичкој сарадњи, у културној и научној сфери.

"Народе наших држава уједињују вишевјековне духовне историјске традиције, и ја се надам да ћемо наставити са заједничким напорима за развој пријатељских односа између наших земаља и народа, нагласио је Железњак.

Пожелио је Ивану Стоилковићу, Демократској партији Срба у Македонији и њеним политичким партнерима у предизборној коалицији "ЗА БОЉУ МАКЕДОНИЈУ", успјех на предстојећим парламентарним изборима у недјељу, 11. децембра.

Извор: Агенције