latinica  ћирилица
08/12/2016 |  17:07 | Аутор: РТРС

Предложено продужење притвора за Лончара, Делимустафића и Мусића

Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је продужење притвора од два мјесеца Зорану Лончару, Мирсаду Делимустафићу и Изету Мусићу, осумњичених за организовани криминал, прање новца и корупцију.
Акција "Правда" - Фото: klix.ba
Акција "Правда"Фото: klix.ba

Продужење притвора Лончару и Делимустафићу предложено је због опасносни од бјекства, утицаја на свједоке, скривања доказа, опасности од понављања кривичног дјела и опасности да би њиховим боравком на слободи могло доћи до узнемирења јавности.

Продужење притвора за Мусића предложен је због опасности утицаја на свједоке, скривања доказа, опасности од понављања кривичног дјела и опасности да би његов боравак на слободи могао узроковати узнемирење јавности, преносе федерални медији.

Тужилаштво је предложило Кантоналном суду у Сарајеву да Самири Скорупан буде изречена мјера забране напуштања БиХ, састајања са свједоцима и осумњиченима, те обавеза јављања надлежној полицијској управи.

Лончар, Делимустафић, Мусић и Скорупанова ухапшени су у оквиру акције "Правда", која је спроведена у новембру.

У овој акцији ухапшено је 20 особа због сумње да су извршила кривична дјела организовани криминал у вези са злоупотребом положаја, повредом закона судије, прањем новца и преваром.

Извор: СРНА