latinica  ћирилица
08/12/2016 |  15:37 | Аутор: РТРС

Србија: Влада формирала комисију за истрагу смрти гардиста

Влада Србије је донијела Одлуку о образовању Комисије за разматрање чињеница и околности везаних за смрт гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића.
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC) - Фото: ТАНЈУГ
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC)Фото: ТАНЈУГ

Комисију чине представници Министарства одбране, Војно-безбједносне агенције, Министарства унутрашњих послова, Безбједносно-информативне агенције, Вишег јавног тужилаштва, Тужилаштва за организовани криминал, и адвокати Предраг Савић, Александар Ђурић, Александар Ђорђевић и Олгица Батић, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић су нађени мртви прије 12 година, послије пуцњаве у кругу тајног војног објекта "Караш" у Београду.

Форензичка анализа у 3Д технологији, која је Батићевој основ за захтјев да се догађај поново реконструише, приказана је јуче на конференцији за новинаре у Београду.

Раније данас, премијер Србије Александар Вучић примио је у Влади Србије родитеље гардиста настрадалих у касарни на Топчидеру, и обавијестио их да ће Влада донијети одлуку о формирању комисије.

Предсједник Владе је изразио саучешће члановима породица гардиста и рекао да ће надлежни државни органи испитати све чињенице у вези са трагичним догађајем на Топчидеру.

Извор: Танјуг