latinica  ћирилица
08/12/2016 |  15:17 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Иванић у Берлину о положај СПЦ и српског народа у дијаспори (ФОТО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је у Берлину са епископом франкфуртским и све Њемачке господином Сергијем и свештенством Српске православне цркве
Иванић у Берлину   (Фото:predsjednistvobih.com) -
Иванић у Берлину (Фото:predsjednistvobih.com)

Теме разговора биле су положај СПЦ и српског народа у дијаспори, значај окупљања око цркве ради очувања идентитета и традиције људи који живе у дијаспори и могући облици сарадње и подршке у њиховим активностима.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић упознао је епископа и свештенство са политичким и економским приликама у БиХ.

Током боравка у Берлину предсједавајући Иванић разговарао је у одвојеним сусретима са савјетником савезне канцеларке за спољну политику Кристофом Хојсгеном и државним министром за Европу Михаелом Ротом.

Фото: predsjednistvobih.ba

Теме разговора биле су унутрашња политичка ситуација у БиХ и региону, значај европских интеграција, о чему у БиХ постоји општа сагласност, те даље спровођење мјера предвиђених Реформском агендом.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић затражио је подршку и присуство Њемачке у тим процесима и у наредном периоду, те захвалио за активну улогу њемачке канцеларке Ангеле Меркел у протеклих годину и по дана.