latinica  ћирилица
08/12/2016 |  15:09 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

Предсједник А-ХСП пријетио Пуповцу и хушкао сљедбенике

Предсједник минорне десничарске странке А-ХСП Дражен Келеминец поручио предсједнику Српског националног вијећа Милораду Пуповцу да, ако му се не свиђа усташки усклик "За дом спремни", одсели у Србију, а своје сљедбенике позвао да слиједе његов примјер, након чега су услиједиле и пријетње смрћу.
Милорад Пуповац (Фото: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca) -
Милорад Пуповац (Фото: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca)

Келеминец је ову поруку Пуповцу упутио након што је гласило СНВ "Новос/сти" објавило текст о спомен плочи хрватским ветеранима са уклесаним усташким поздравом у центру Јасеновца, што је подигло прашину у Хрватској и шире.

Пуповац је, наиме, три дана након објављивања приче о спорној спомен-плочи на свом Фејсбук профилу констатовао да се нико од надлежних представника власти одговорних за уставност и законитост није огласио на ту провокацију.

"Ову поруку сам послао Милораду Пуповцу: Не с.... Са поздравом За дом спремни борили смо се против твојих четника који су хтејли Велику србијицу. Зато има да ћутиш јер ово је Хрватска", написао је потом Келеминец на свом профилу и затим својим сљедбеницима дао инструкцију да поучени његовим примјером учине исто и Пуповцу пошаљу "поруку-честитку с поздравом "За дом спремни"", написао је Келеминец.

А да се његови сљедбеници не би превише мучили, поставио је и повезницу на Пуповчев профил и поручио му да "ако му тај поздрав смета одсели у Србију".

Да је његов хушкачки позив уродио узнемирујућим, увредљивим и пријетећим порукама, доказује читав низ коментара и приватних порука којима су Келеминчеви сљедбеници под именима и презименима засули профил предсједника СНВ-а.

Многе од њих садржавале су и пријетње смрћу.

"Прометне незгоде се дешавају, јел` да Милораде", "Па добро кај нема нека врба за тог смрада", само су неке од њих, пренијеле су Новос/сти.

Извор: Танјуг