latinica  ћирилица
08/12/2016 |  14:26 | Аутор: РТРС

Влада ФБиХ утврдила буџет већи за шест одсто

Влада Федерације БиХ данас је у Сарајеву утврдила приједлог буџета ФБиХ од 2.747.628.075 КМ, који је за 148,8 милиона КМ или шест одсто већи у односу на овогодишњи, те је, заједно са Законом о извршавању буџета, упутила федералном парламенту на усвајање по хитном поступку.

Новина у буџету за наредну годину је и ставка од 30 милиона КМ намијењена за субвенције приватним предузећима и предузетницима за финансирање првог запошљавања и самозапошљавања, саопштено је из Владе ФБиХ.

Утврђен је и у хитну парламентарну процедуру упућен Приједлог закона о допуни Закона о буџетима у ФБиХ додавањем новог члана који прописује да ће изузетно и искључиво у сврху осигурања финансирања града Мостара у 2017. години, буџет града Мостара и одлуку о његовом извршењу донијети и бити одговоран за његово провођење градоначелник Мостара, уз сагласност начелника за финансије тог града.

Данас је донесена Уредба која утврђује инструменте за усклађивање законодавства ФБиХ са правном тековином ЕУ, као и обавезе федералних органа управе и федералних управних организација као обрађивача прописа и Канцеларије Владе ФБиХ за законодавство и усклађеност с прописима ЕУ у овом поступку.

На приједлог Федералног министарства културе и спорта, донесене су четири одлуке о издвајању укупно 180.000 КМ за финансирање програма и пројеката културних друштава: Препород, Напредак, Просвјета и Ла Беневоленција.

Извор: СРНА