latinica  ћирилица
08/12/2016 |  11:51 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Ускоро мноштво електронских услуга за грађане Бањалуке

Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић потписао је са представницима компаније "Мајкрософт" БиХ, Меморандум о разумијевању који ће омогућити грађанима да у будућности услуге градске администрације и сервиса града добију електронским путем.
Омар Кривошија и Игор Радојичић - потписивање меморандума - Фото: СРНА
Омар Кривошија и Игор Радојичић - потписивање меморандумаФото: СРНА

Овај меморандум први је корак ка трансформацији градских пројеката и градске администрације ка дигиталној форми.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је потписани меморандум само први корак сарадње града Бањалуке и "Мајкрософта" захваљујући којој ће, између осталог, бити омогућена трансформација многих градских пројеката и градске администрације ка дигиталној форми.

"Граду Бањалуци је ово значајно зато што добија једно име, бренд иза себе, јер када се град у било којим другим разговорима појављује као партнер `Мајкрософта` онда то има и своју репутациону важност", рекао је Радојичић новинарима након потписивања меморандума.

Он је нагласио да град Бањалука мора и да прати свјетске трендове у модернизацији и новим технологијама, изражавајући задовољство због данас потписаног меморандума.

Директор "Мајкрософта" за југоисточну Европу Лорен Данка рекао је да ће ова компанија као један од глобалних лидера у области информационих технологија договореном сарадњом пренијети Градској управи Бањалука најбоље праксе унапређења административног система других градова регије и свијета.

Бањалука је први град у БиХ у оваквој врсти посла и први партнер "Мајкософта" у пројекту дигиталне трансформације у БиХ.