latinica  ћирилица
08/12/2016 |  10:28 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

Влада Србије формира комисију због случаја убијених гардиста

Премијер Србије Александар Вучић обавијестио је родитеље гардиста, који су настрадали у касарни на Топчидеру 2004. године, да ће Влада Србије данас донијети одлуку о формирању комисије која ће се бавити чињеницама у вези са погибијом њихових синова.
Гардисти са Топчидера - Фото: ТАНЈУГ
Гардисти са ТопчидераФото: ТАНЈУГ

Премијер Вучић је заједно са министрима Небојшом Стефановићем, Нелом Кубуровић и Зораном Ђорђевићем примио родитеље настрадалих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића и адвокате породица.

Правни заступник њихових породица Олгица Батић пренијела је новинарима да ће у Комисији бити заступници породица, представници министарстава одбране, правде и унутрашњих послова, затим вишег јавног тужилаштва и специјалног тужилаштва за организовани криминал.

До сусрета долази након што је почетком седмице новинарима у Београду представљена 3Д форензичка анализа догађаја, према којој су они убијени.

- Добили смо охрабрујуће вијести да ће данас на сједници Владе бити донијета одлука о формирању комисије. То нам даје наду и показује добру вољу премијера - прича Олгица Батић, адвокат породица Јаковљевић и Миловановић.

Она је додала да су задовољни што је апел породица наишао на разумијевање премијера Србије.

- Министарство одбране, безбједносне агенције, полиција, Више јавно тужилаштво, Специјално тужилаштво... Сви ће бити укључени у рад комисије и вјерујемо да ће то убрзати рад на разрјешењу овог случаја. Оно што очекујемо јесте да дођемо до било каквог одговора, а означавати било кога као извршиоца и налогодавца у овом тренутку није могуће - рекала је Батић и додала да је "овај предмет сада у Вишем јавном тужилаштву".

Батић је рекла да се предмет још увијек налази у предистражној фази.

Извор: Танјуг