latinica  ћирилица
07/12/2016 |  21:48 | Аутор: РТРС

Градишка: Одржан хуманитарни концерт за Ранку Гајић Савић

Културно-умјетничко друштво "Коловит" и Културни центар Градишка организовали су вечерас хуманитарни концерт за помоћ Ранки Гајић Савић којој је хитно потребно 40.000 евра за трансплантацију бубрега у Француској.
Градишка -
Градишка

Тридесетогодишња Ранка, мајка двоје дјеце, родом је из Чатрње код Градишке, а живи у Бањалуци. Обољела је од системског еритемског лупуса, болести која напада и уништава имуни систем и органе.

Ранкина мајка Сњежана Савић каже да су њеној кћерки оштећени срце, плућа и нервни систем, те да су јој оба бубрега потпуно отказала.

Она је навела да су се у хуманитарну акцију укључили бањалучки Црвени крст, Дом културе и бројне организације и грађани, а до сада је прикупљено 9.500 КМ.

Савићева вјерује да ће се људи добре воље укључити у акцију и омогућити Ранки да се излијечи, те да и даље буде ослонац шестогодишњем сину и седмогодишњој кћерки.

Предсједник КУД-а "Коловит" Мирко Борјановић навео је да су, осим новца од продаје улазница за хуманитарни концерт, чланови овог друштва прикупили 530 КМ.

Осим "Коловита", на хуманитарном концерту наступила су културно-умјетничка друштва са подрчја општине Градишка "Мирково коло" из Врбашке и "Козара" из Горњих Подградаца и друштва са подручја Српца, фолклорно удружење грађана "Мотајички вук" из Ситнеша и "Ђердан" из Кукуља.

Извор: СРНА