latinica  ћирилица
07/12/2016 |  11:52 | Аутор: РТРС

Из Костајнице испоручено више од 30 тона краставаца

Кооперанти из Костајнице су у протеклој сезони испоручили њемачкој фирми "Карл Куне" више од 30 тона краставаца корнишона.
Краставци - Фото: РТРС
КраставциФото: РТРС

Виши стручни сарадник за пољопривреду, шумарство и водопривреду општине Костајница Мирослав Стијак рекао је Срни да су кооперанти са подручја костајничке општине током производног циклуса на својим парцелама убрали и организатору производње испоручили 30.761 килограм краставаца корнишона.

"Производња и откуп текли су планираном динамиком, а произвођачима је исплаћено укупно 25.219 КМ. У протеклој сезони са компанијом 'Карл Куне' из Козарске Дубице уговоре о производњи потписало је седам произвођача са подручја наше општине. Они су засаде корнишона подигли на укупној површини од 7,5 дунума", рекао је Стијак.

Он је рекао да очекује да ће се у наредној сезони у ову производњу са фирмом из Њемачке и уз сарадњу општинске пољопривредне службе укључити више пољопривредника са подручја општине Костајница.

Фирма "Карл Куне" са сједиштем у Козарској Дубици организовала је производњу краставаца корнишона на подручју општина Србац, Градишка, Козарска Дубица, Костајница, Нови Град, Крупа на Уни, Приједор и Кључ, а 285 коопераната засијало је укупну површину од 26,5 хектар.

Извор: СРНА