latinica  ћирилица
07/12/2016 |  08:37 | Аутор: РТРС

Први Ваздухопловни самит југоисточне Европе окупља лидере у индустрији

Инаугурални Ваздухопловни самит југоисточне Европе (на енглеском -Southeast Europe Aviation Summit, скраћено у наставку SEAS) је први такав скуп на високом нивоу посвећен регионалном расту у индустрији ваздухопловства и сарадњи у тој области у југоисточној Европи. Самит ће бити одржан у Београду 13 и 14. децембра 2016.године. SEAS се одржава у организацији Tango Six Events, чланице групације Tango Six којој припада и Tango Six ваздухопловни портал.

Учешће на самиту су потврдиле водеће глобалне и регионалне компаније из области цивилне авијације. Преко 30 компанија међу којима су  Etihad Airways, Sabre Corporation, Airbus, Embraer, Bombardier SuperJet International, Mitsubishi Aircraft Corporation, Google, Avic, Air Serbia, Aegean Airlines и многе друге ће имати прилику да се представе регионалним доносиоцима одлука и упознају потенцијале српског и других регионалних тржишта.

SEAS ће отворити предсједник Владе Републике Србије Александар Вучић и предсједник и генерални директор Etihad Aviation Group Џејмс Хоган, а програм ће се наставити кроз панеле на којима ће интернационални и регионални лидери из индустрије разговарати о будућности аеродрома у региону, улози технологије у пословању авиокомпанија и маркетингу производа и услуга за крајњег корисника, као и сегменту одржавања, поправке и ремонта (МРО) летјелица. Како многе авиокомпаније из региона тренутно праве планове за куповину ускотрупних авиона за кратке регионалне летове, биће пуно ријечи о понуди и учесници ће моћи да се упознају са портфолиом водећих произвођача.

Један од најинтересантнијих панела SEAS-а говориће о употреби интернета у маркетингу и продаји авиокомпанија, а водиће га српски стручњак из Гугла-а за Блиски Исток и сјеверну Африку Иван Јаковљевић. Више од трећине укупне продаје у ваздухопловству се сада одвија путем директних onlajn  канала. Овај панел ће истражити како авиокомпаније могу боље да опслужују путнике користећи мобилне и дигиталне технологије и фокусирајући се на сваки сегмент искуства дигитално повезаног путника.

Регионални аеродроми су показали велико интересовање за учешће на самиту те је одлучено да се уведе додатни панел о будућности аеродрома. За сада су учешће потврдили највећи и најпопуларнији аеродрому у региону као што су Аеродром Београд, Аеродром Дубровник, Задар, Пула, Ниш и Бања Лука. Ту су и инвеститори попут AVICА-а, као и бројне инвестиционе банке и консултантске куће које ће присуствовати самиту у својству делегата.

- Ваздухопловна индустрија је од стратешког значаја за Србију и у сталном је расту у региону југоисточне Европе. Ми вјерујемо да је прави тренутак за покретање самита који ће постати традиционална платформа за дијалог између авиокомпанија, аеродрома, произвођаћа и добављача производа и услуга у индустрији. SEAS је мјесто на коме се састају лидери авио индустрије и доносе важне одлуке за будућност - истакао је Петар Војиновић, оснивач и генерални директор Tango Six Events и Ваздухопловног самита југоисточне Европе.

Извор: Блиц