latinica  ћирилица
06/12/2016 |  20:09 ⇒ 07/12/2016 | 13:26 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Отворен фестивал малих сцена и монодраме (ВИДЕО)

Представом "Истина не боли" ауторке Јелене Којовић Тепић коју су извели глумци Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке у режији Игора Тешића, вечерас је у Културном центру Источно Ново Сарајево свечано отворен 21. међународни фестивал малих сцена и монодраме.
Фестивал малих сцена и монодраме - Фото: РТРС
Фестивал малих сцена и монодрамеФото: РТРС

Покровитељи Фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство културе и инфоримисања Србије и Град Источно Сарајево.

Ратна и поратна драма породице и друштва "Истина не боли" као да је пронашла фестивал и локацију којој највише припада. Гдје би и шта би људи били да се није десио рат- питање које се провлачи кроз представу, оставило је снажан утисак на публику у којој готово да нема неко ко се није помјерио са свог предратног кућног прага. Глумац Горан Јокић каже да је ово прича о послијератној судбини једног Сарајлије.

Већ на отварању фестивала организатори су обезбиједили и богате пратеће садржаје. Кустос музеја у Шапцу Бранислав Станковић представио је публици изложбу фотографија шабачког позоришта.

Директор фестивала Младен Јанковић најавио је награде у четири категорије.

У четири такмичарска дана публика у Источном Сарајеву видјеће представе глумаца и позоришта из Бањалуке, Шапца, Ужица и Приштине.