latinica  ћирилица
06/12/2016 |  19:29 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Слободанка Шакић, Еx-Yу првакиња у стрељаштву члан злогласне јединице "Шеве" (ФОТО)

Злогласна јединица "Шеве" бројала је 27 чланова од којих ни против једног Тужилаштво БиХ није покренуло истрагу нити је подигло оптужницу за ратне злочине.
Сарајево (Фото: Julian Nitzsche/Wikimedia) -
Сарајево (Фото: Julian Nitzsche/Wikimedia)

У посједу листа "ЕуроБлиц" налази се повјерљиви документ обавјештајно-безбједносних структура Републике Српске у којем су наведена имена и презимена свих припадника “Шева“, међу којима се налазе и они који данас несметано живе и раде у БиХ.

У пресјеку оперативних сазнања о дјеловањима ове тајне бошњачке формације која се сумњичи за бројне злочине над сарајевским Србима, убиства припадника мировних снага УН и атентате на неистомишљенике бошњачког ратног војног и политичког врха, такође се наводе и имена жртава за које постоје чврсти докази да су их убиле “Шеве“.

У поменутом документу, такође, се наводи да су бројни припадници “Шева“, међу којима и главни егзекутор ове злогласне формације Неџад Херенда - за кога је “ЕуроБлиц“ јуче објавио да се крије у Холандији - специјалну терористичку обуку прије избијања рата у БиХ завршили у кампу Хрватске обавештајне службе (СИС) у Метковићу.

На списку убица који су се налазили у "Шевама" посебну пажњу привлачи име Слободанке Шакић, предратне првакиње Југославије у стрељаштву, која, према тврдњама познатог тузланског адвоката Фарука Балијагића, већ дуго живи под лажним именом.

- Шакићева је послије рата живјела у Њемачкој под именом Уна Вегар. Касније се вратила у Сарајево и под тим именом чак се запослила у ОХР. Међутим, кад су новинари открили њен прави идентитет Шакићева се удала за неког Американца и побјегла у САД – тврди Балијагић.

Извор: ЕуроБлиц