latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:10 | Аутор: РТРС

Дачић: Србија узор другим земљама у враћању имовине жртвама Холокауста

Чланови делегације Свјетске јеврејске организације за реституцију истакли су да Србија представља узор другим земљама када је ријеч о питању враћања имовине жртвама Холокауста и похвалили све напоре који су до сада предузети на том плану.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

Током сусрета са члановима ове организације, министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће надлежни државни органи и убудуће чинити све како би процес реституције јеврејске имовине био што успјешније реализован.

"Констатовано је да је важно што је у Србији донесен Закон о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских наследника и што је ефикасно и транспарентно примењен", саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Састанку су, осим представника те организације, предвођених адвокатом Робертом Блохом, присуствовали и представници Стејт департмента и Амбасаде САД у Београду, Министарства иностраних послова Израела, амбасадор Израела у Србији Алона Фишер-Кам, као и представници јеврејске заједнице у Србији.

Извор: СРНА