latinica  ћирилица
06/12/2016 |  15:22 | Аутор: РТРС

"Маша и медвјед" у биоскопима широм Србије

Филм "Маша и медвјед" стиже у биоскопе у Србији 29. децембра, најавио је дистрибутер "Fame Solutions".
Маша и Медо - Фото: РТС
Маша и МедоФото: РТС

Послије великог успјеха биоскопске дистрибуције приче о трогодишњој дјевојчици и њеном другару медвједу у Италији, када је студио Варнер Брос за само 15 дана зарадио пет милиона евра, што је "Машу и медвједа" учинило трећим најгледанијим филмом 2015. у овој земљи, у дистрибуцију се укључило још неколико земаља, међу којима и Србија.

Маша је трогодишња енергична, дружељубива и помало луцкаста дјевојчица која живи у шуми и стално упада у невоље.

Њен добри друг медвјед, који је штити, често и сам упадне у невољу због Машиних несташлука, али ипак, њих двоје, уз остале животиње у шуми забављају гледаоце, али их и уче креативности, лојалности и правом пријатељству.

Дистрибутерска кућа "Fame Solutions" у сарадњи са Стефан Ђелинео, уљепшаће новогодишње празнике дјеци у Србији са 63 минута нових авантура њихове омиљене јунакиње намијењених првенствено биоскопско приказивање.

Власници права су се одлучили за ову дужину филма, јер је по истраживањима то оптимално трајање које може да држи пажњу и најмлађима којима су ове приче и намијењене.

Филм ће бити синхронизаован на српски језик, а режија је повјерена Душици Новаковић, глумици Позоришта на Теразијама и професорки у Школи глуме Дечјег културног центра Београд.

Маши глас и даље позајмљује Јована Јеловац Цавнић коју најмлађи већ идентификују са ликом несташне трогодишњакиње из популарног анимираног серијала.

Извор: Танјуг