latinica  ћирилица
06/12/2016 |  13:23 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

Босић: Пооштравање мјера за улазак грађана у ЕУ води изолацији региона

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић оцијенио је данас у Сарајеву да би пооштравање мјера за улазак у земље Шенгенског споразума држављана земаља западног Балкана, укључујући и БиХ, довело грађане овог региона у нову врсту изолације.
Младен Босић - Фото: РТРС
Младен БосићФото: РТРС

"То би била погрешна порука ЕУ у вријеме кад желимо слободан проток људи и робе", рекао је Босић у уводном обраћању учесницима засједања Парламентарне скупштине Централноевропске иницијативе /ЦЕИ/ - Парламентарна димензија.

Према Босићевим ријечима, заједничко земљама Европе јесте учешће њихових грађана у сукобима на Блиском истоку и суочавање са пријетњама тероризма.

"То је нешто што морамо заједнички рјешавати", навео је Босић, истичући да би чланство земаља западног Балкана у ЕУ допринијело безбједности Европе.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ истакао је да мигрантска криза до сада није дотакла БиХ, али то јесте и проблем ове земље и треба га заједнички рјешавати.

Наводећи да од 18 чланица ЦЕИ осам нису чланице ЕУ, Босић је констатовао да европски проблеми везују све учеснице Иницијативе.

Парламентарна скупштина БиХ данас је домаћин засједања Парламентарне скупштине ЦЕИ - Парламентарна димензија о теми "Стратегија за спречавање и борбу против тероризма у свјетлу мигрантске кризе.

Извор: СРНА