latinica  ћирилица
06/12/2016 |  13:03 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција народним кухињама на Косову и Метохији

Епархија Рашко-призренска саопштила је данас да, уз подршку ЈКП "Инфостан технологије" и Града Београда, поново прикупља хуманитарну помоћ за народне кухиње на Косову и Метохији.
Хуманитарна акција за Косово и Метохију - Фото: ТАНЈУГ
Хуманитарна акција за Косово и МетохијуФото: ТАНЈУГ

Већ по традицији, сви Београђани, који сваког мјесеца примају рачуне за комуналне услуге преко ЈКП "Инфостан технологије", током децембра мјесеца ће примити и хуманитану уплатницу.

"У вишедеценијској изолацији, у непријатељском окружењу, без могућности запослења и самосталног функционисања, уз сталне пријетње, притиске и крађе, нашем народу је веома тешко опстати и остати на своме и сачувати своје огњиште. Наша жеља и воља да опстанемо и останемо је превелика, упорност нам не мањка, али је све то узалуд без сталне помоћи и подршке Канцеларије за КиМ, наших пријатеља и добротвора", додаје се у саопштењу.

Како се истиче, ова акција је од изузетног значаја јер се одвија у зимским мјесецима када народне кухиње отежано раде због временских услова који додатно отежавају припремање и развожење хране, повећаног броја оброка и корисника, мањка хране и новца.

Извор: Танјуг