latinica  ћирилица
05/12/2016 |  21:39 | Аутор: РТРС

Џими Кимел домаћин додјеле Оскара

Џими Кимел, водитељ комичних вечерњих телевизијских емисија, биће домаћин сљедеће, 89. церемоније уручења "Оскара", објавила је данас америчка Академија филмске умјетности.
Џими Кимел (Фото: Randy Holmes/ABC) -
Џими Кимел (Фото: Randy Holmes/ABC)

Кимел је у септембру други пут био домаћин церемоније уручење музичких награда Еми.

Академија је много дуже него обично чекала да објави име домаћина свечаности која ће се одржати 26. фебруара идуће године.

Дуго тражење домаћина је можда одраз све већег притиска на тај програм, наводи агенција АП.

Прошлогодишња церемонија, чији домаћин је био глумац Крис Рок, одржана је у сјенци расправе око тога што су други пут за редом номиновани само бијели глумци. Прошле године је било 34,4 милиона гледалаца, најмање за 11 година.

Питање да ли ће Кимел моћи да поврати гледаност уручења "Оскара", велики је тест за тог комичара. Његов наступ на додјели награда ЕМИ гледало је једва 11,3 милиона људи, што је био нови минимум за телевизију Еј-Би-Си.

Овај избор водитеља је оно што је жељела телевизија Еј-Би-Си која преноси церемонију Филмске академије, а редовно је послије тих преноса пуштала шоу "Jimmy Kimmel Live", наводи агенција АП.

Продуценти свечаности уручења "Оскара" су Мајкл Де Лука и Џенифер Тод, којима ће то такође бити први пут да су на том послу.

Извор: Бета