latinica  ћирилица
05/12/2016 |  09:04 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Спектакуларан концерт Кустурице и Но смокинг оркестра у Уругвају (ФОТО/ ВИДЕО)

Велика Латиноамерицка турнеја Емира Кустурице и његовог Но смокинг оркестра, послије спектакуларних наступа у Мексику, Аргентини и Чилеу синоћ је настављен концертом у Уругвају.
Емир Кустурица и Но смокинг оркестра - Фото: РТРС
Емир Кустурица и Но смокинг оркестраФото: РТРС

У препуној сали Музик бокса у Монтевидеу, мајсторском свирком дигнут на ноге читав главни град Уругваја.

Спектаклу, какав Уругвај не памти присуствовао је и бивши предсједник Уругваја Пепе Мухика.

Након завршеног концерта публика није дозволила Емиру Кустурици и члановима Но смокинг оркестра да оду из сале.

Дуготрајним овацијама просто су приморали Кустурицу и његов бенд да на бис одсвира још неколико пјесама, а концерт се завршио свеопштим покличима задовољства: О"ле, оле оле!"

Овакво узбуђење никад нисам доживио, рекао је Кристијан Факундо инжињер у пошти у Уругвају. Његова партнерка Ана Мендез, новинарка локалног листа написала је у свом извјештају: Чудо од музичара, а музика, то је молотовљев коктел. Узбудљиво до неба."

Група Но смокинг оркестар се враћа на кратки одмор у Србију док би Емир Кустурица идуће недјеље требао да заврши снимање документарног филма о бившем предсједнику Уругваја Пепеу Мухики.

Коментаришући ову, јужноамеричку турнеју, Кустурица је рекао да је Но смокинг оркестар производио узбуђења широм свијета.

"Дуго то већ траје, али је сваки пут изнова узбудљивије и узбудљивије. Има неки ђаво у тој музици нешто се у тим композицијама објединило радијацијом. Она захвата сваког ко нам се приближи, производи радост и у овом времену натмурених бендова терапијски дјелује на људе", изјавио је Кустурица.