latinica  ћирилица
04/12/2016 |  11:34 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Предложен притвор за Бегића и Карића

Тужилаштво Кантона Сарајево затражило је једномјесечни притвор за тужиоца Тужилаштва Унско-санског кантона Идриза Бегића.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

- Поступајући тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево предложио је Општинском суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора за осумњиченог Идриза Бегића. Притвор је предложен због опасности од утицаја на свједоке, прикривања доказа, опасности од понављања кривичног дјела и опасности да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемирења јавности - рекла је портпаролка Тужилаштва Азра Бавчић.

Подсјећамо, 1. новембра ухапшено је укупно 15 особа, осумњичених за кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелима злоупотребе положаја, повреде закона судије, прања новца и превара.

У наставку акције, у петак су ухапшени тужилац Тужилаштва КС Џемал Карић и тужилац Тужилаштва УСК Идриз Бегић. Бегић се терети за кривично дјело примања дара и других облика користи, док се за Карића веже кривично дјело злоупотребе положаја или овлашћења.

Рочиште за Бегића се очекује током дана.

Предложен притвор за Карића

Кантонално тужилаштво у Сарајеву предложило је Кантоналном суду притвор за кантоналног тужиоца Џемала Карића, који је ухапшен у оквиру акције "Правда", потврдила је портпаролка Тужилаштва Азра Бавчић.

Она је рекла да је поступајући тужилац Кантоналног тужилаштва предложио одређивање једномјесечног притвора Карићу због опасности од његовог утицаја на свједоке, прикривања доказа, опасности од понављања кривичног дјела и опасности да би његовим боравком на слободи могло доћи до узнемирења јавности.

Извор: Кликс/СРНА