latinica  ћирилица
02/12/2016 |  08:24 | Аутор: РТРС

Позориште "Бибац" из Шамца одиграло представу "Сумњиво лице"

Сатирично позориште "Бибац" из Шамца у Кино сали у том граду одиграло је представу "Сумњиво лице", по мотивима комедије Бранислава Нушића.
Шамац - глумачка екипа - Фото: СРНА
Шамац - глумачка екипаФото: СРНА

Сценарио за представу урадио је Милан Божић, а режију Душан Лојпур професор у Средњошколском центру "Никола Тесла" у Шамцу.

Сценариста Милан Божић каже да им је циљ да насмију и орасположе посјетиоце, те да ће то чинити док посјетиоци то желе.

Он је додао да ово позориште постоји шест година, да је дјеловало у оквиру шамачког Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", а сада ради самостално.

"Недавно смо одиграли представу под називом "Предизборна дрла", а дио средстава био је намијењен за лијечење Алмина Жигића из Шамца који је оперисао тумор на мозгу", каже Божић.

Он је подсјетио да је у Шамцу недавно одржана манифестација "Дани комедије", у организацији позоришта "Бибац", на којој су гостовала позоришта - "Бранислав Нушић" из Теслића и аматерско-драмско позориште "Бранко Радичевић" из Пачетине у Хрватској, које дјелује при Српском просвјетном и културном друштву "Просвјета" из Загреба.

"Циљ нам је да наши сусрети прерасту у традицију и да се што више друштава и позоришта представе у нашем граду", каже Божић.

Божић је најавио да ће у понедјељак, 5. децембра, позориште "Бибац" гостовати у Брчком на хуманитарној акцији.

Извор: Срна