latinica  ћирилица
26/10/2016 |  12:08 | Аутор: РТРС

Меркел: Нијемци да се окрену хришћанској традицији

Њемачки канцелар Ангела Меркел рекла је да је свјесна да у Њемачкој постоје забринутости око ислама, али да она има идеју како да се то питање ријеши – повратком Нијемаца хришћанској традицији.

Ми смо странка која у свом називу има ријеч која се односи на хришћанство", рекла је Меркелова на састанку Хришћанско-демократсје уније у покрајини Мекленбург-Западна Померанија. Она је додала да је потребно да се Нијемци окрену хришћанској традицији као што су божићне пјесме и свирање флауте.

У супротности са својим ранијим изјавама да су муслимани саставни дио њемачког друштва, она је рекла да забринутости постоје, апелујући на Нијемце да се окрену хришћанској култури како би ријешили тај изазов.

Она је рекла да људи треба да пјевају божићне пјесме и да замоле некога да свира флауту као пратња.

Ову изјаву публика је дочекала смијехом, али је она рекла да је сасвим озбиљна. "У супротном, изгубићемо дио наше домовине", истакла је Меркелова, преноси "Раша тудеј".

Међутим, десничари се не слажу са идејом да је довољно пјевати божићне пјесме и тиме зауставити исламизацију Њемачке.

"Мислим да је то фантастична идеја, дивно је када људи пјевају божићне пјесме, али мислим да не можете зауставити исламизацију Њемачке свирањем флауте", то је ипак превише", рекла је "Спутњику" Беатрис фон Шторх, члан Европског парламента и замјеник шефа десничарске партије Алтернатива за Њемачку.

Извор: Срна