latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:24 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Русија- Ц.Гора: Ако буде обостраног интереса биће и војне сарадње

Новоименовани изасланик одбране Руске Федерације у Црној Гори, на нерезидентној основи, пуковник Илија Скребнев изразио је спремност да током свог мандата пружи допринос унапређењу сарадње министарстава одбране двије земље, уколико за то буде постојао обострани интерес.
Русија - Црна Гора (Фото: mod.gov.me) -
Русија - Црна Гора (Фото: mod.gov.me)

Скребнева су данас, у одвојеним посјетама, примили генерални директор Директората за политику одбране Иван Машуловић и замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Рајко Пешић.

Машуловић је новог руског изасланика одбране упознао са приоритетним циљевима Министарства одбране који се испуњавају на стратешком путу Црне Горе у НАТО и ЕУ, саопштено је из црногорског Министарства одбране.

Он је истакао да је већ 11 земаља ратификовало Протокол о приступању НАТО-у и да се ће до краја године то учинити и већина осталих чланица Алијансе.

Пешић је нагласио значај учешћа припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама и информисао пуковника Скребнева о активностима у оквиру регионалне сарадње у области одбране, наводи се у саопштењу.

Извор: Срна