latinica  ћирилица
20/10/2016 |  19:15 | Аутор: РТРС

Вучић са предсједником Привредне коморе Пољске

Премијер Србије Александар Вучић данас је у разговору са предсједником Привредне коморе Пољске Анџејем Арендарским у Београду оцијенио да су за Србију драгоцјена искуства Пољске, као веома успјешне привреде са стабилним растом и стопом незапослености испод 10 одсто.
Влада Србије - Фото: РТРС
Влада СрбијеФото: РТРС

 У разговору је договорено да се обострано охрабрују контакти пословних људи, јер су перспективне области за сарадњу бројне, као и могућности за повећање пољских инвестиција у Србији, саопштила је прес служба Владе Србије.

Како је наведено, према оцјени српских и пољских привредника највеће могућности за сарадњу су у области енергетике, рударства, електротехнике и електронике, саобраћајне инфраструктуре, аутомобилске индустрије, пољопривреде, туризма и информационих технологија.

Вучић је Арендарском, који је на челу Привредне коморе Пољске од њеног оснивања 1990, захвалио на доприносу проширивању и јачању економске сарадње двију земаља.

Предсједник Привредне коморе Пољске је истакао да је жеља пољских привредника да економски односи буду добри као што су политички и да ће лично дати допринос да привредници двију земаља међусобно поново открију тржишта Пољске и Србије, истиче се у саопштењу.

Извор: Блиц