latinica  ћирилица
20/10/2016 |  17:01 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Ћузулан: Брже спроводити реформу јавне управе

Реформа јавне управе у БиХ мора се брже спроводити како би грађани добили квалитетнију, професионалнију, ефикаснију и одговорнију јавну управу која ће на најбољи начин одговорити потребама цијелог друштва, изјавио је координатор за реформу јавне управе у БиХ Драган Ћузулан.
Драган Ћузулан - Фото: Screenshot/YouTube
Драган ЋузуланФото: Screenshot/YouTube

Из Канцеларије координатора за реформу јавне управе саопштено је да је Ћузулан данас у Сарајеву одржао први састанак чланова тематских радних група за израду новог стратешког оквира за провођење реформе јавне управе.

"Успостављање функционалније јавне управе представља један од главних изазова процеса придруживања БиХ Европској унији, а који директно утиче на способност влада да пружају јавне услуге и подстичу конкурентност и раст", рекао је Ћузулан.

Обраћајући се представницима институција управе које су Савјет министара БиХ и владе Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта именовале за рад у тематским радним групама, Ћузулан је истакао да очекује да ће чланови радних група на овом, али и наредним састанцима, усагласити нове препоруке од значаја за процес реформе јавне управе за сваку од пет тематских области.

Он је додао да су тематске области које ће чинити оконсицу нове стратегије: израда и координација јавних политика, државна служба и управљање људским ресурсима, одговорност, пружање услуга и финансијско управљање у јавном сектору.

На индивидуалним састанцима радних група, у организацији Канцеларије координатора за реформу јавне управе, представљене су и анализе у свакој од ових пет области које су настале на основу Сигма извјештаја о мјерењу почетног стања у земљама западног Балкана, па и у БиХ.

Извор: СРНА