latinica  ћирилица
20/10/2016 |  16:59 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

Курсеви арапског језика у Сарајеву све популарнији

Курсеви арапског језика у дијеловима Сарајева у којима је највидљивији прилив новца, послова и туриста из арапских земаља су процвјетали, пише Балкан Инсајд.
Кувајтска џамија у Сарајеву - Фото: klix.ba
Кувајтска џамија у СарајевуФото: klix.ba

Џамија Краља Фахда у Сарајеву и културни центар који дјелује у њеном склопу, а финансира се из арапских фондова, примио је стотине људи из Сарајева који ту уче арапски језик и чији је циљ да раде за велике арапске инвеститоре.

Према наводима надлежних из тог центра, интересовање за арапски језик у БиХ је све веће, јер су у порасту и арапске инвестиције.

Број туриста из заливских земаља, као и број оних који купују земљишта, некретнине и отварају пословне објекте у Сарајеву ове је године рекордно висок. Примјетно је и повећање броја ноћења туриста из Кувајта и Саудијске Арабије, из године у годину.

Претпоставља се да ће ове бројке бити и веће, јер је у Трнову почела изградња туристичког града, што ће омогућити нова запошљавања и подстаћи туристички талас из Кувајта и Саудијске Арабије, пише Балкан Инсајд.

Упркос напорима Фахдовог центра, званичне школске институције настоје да привуку ученике и студенате за учење арапског језика невезано за религијско опредјељење.

Арапски језик је тежак за учење, кажу познаваоци, и додају да је потребно двије године интензивног учења како би се савладале његове основе.

Извор: Кликс