latinica  ћирилица
20/10/2016 |  15:54 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Брчко- организована ревија "Дани руског филма" (ВИДЕО)

Светосавска омладинска заједница у сарадњи с Амбасадом Русије, у Дому културе Брчко, организовала је шесту ревију "Дани руског филма".
Дани руског филма - Фото: РТРС
Дани руског филмаФото: РТРС

У оквиру ове културне размјене, Брчаци имају прилику да погледају пет бесплатних биоскопских пројекција. Ревија је отворена у недјељу 16.октобра а затвара се вечерас филмом "Вор". 

У Брчком не ради биоскоп, а "Дани руског филма", су јединствена прилика да грађани на великом платну одгледају нека од филмских остварења.

"Посебно ми је драго што се у нашем граду организује нешто овако, поред неких да кажемо перидочних дешавања, као што су неке друге културне манифестације, нашем граду фали оваквих садржаја", говори Брчанка Јованка Радовановић.

Њен суграђанин Душан Јовановић додаје: "Ово је јако важан културни догађај у Брчком, јер наш град нема биоскоп да су оваве ствари ријетке, да се пројекције дешавају једном или два пута то је када дође једно кино путујуће".

Организаторима Ревије руског филма у Брчком, циљ је да преко филмског платна што боље упознају културу руског народа, менталитет, затим све оне вриједности које Руси гаје.

"Ово свакако постаје једна традиција, ево већ у односу на прошлу годину можемо рећи да је гледаност много боља, да је много више народа него прошле године, јер смо ми у овом сазиву већ другу годину заредом, организујемо ову ревију или Дане руског филма", изјавио је ђакон Кристијан Ђокић, координатор Светосавске омладинске заједнице, Брчко.

Током пет дана ревије приказани су филмови: "Бијели тигар", "Иди и гледај", "Ми из будућности", "Италијан" и "Вор".