latinica  ћирилица
20/10/2016 |  12:38 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Човић: Власт на нивоу БиХ и ФБиХ не функционише, сутра састанак са Додиком

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је да власт ни на нивоу БиХ, ни на нивоу Федерације БиХ не функционише, што се потврдило и на сједници Парламентарне скупштине БиХ.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

- Најбољи начин да провјерите да ли нешто функционише је како функционише у парламенту. Видјели сте јуче како функционише и сувишан је било какав коментар - рекао је Човић данас у Мостару.

Он је навео да се током сједнице парламента видјело да се и унутар једне странке различито гласало, а да су странке из Републике Српске гласале идентично.

- Ми озбиљно требамо сјести и рећи једни другима шта хоћемо - навео је Човић, који је и предсједник ХДЗ-а БиХ.

Он каже да се пројекти које је власт презентовала јавности не могу спровести ако се не обезбиједе квалитетни извори средстава, попут промјене акциза, кредитних средстава или нечег трећег.

На питање да ли ће бити реконструкције власти на нивоу БиХ и ФБиХ, Човић је рекао да, што се тиче ХДЗ-а БиХ, измјена неће бити, али да нису довољни само они.

- Ја ћу сутра у Бањалуци разговарати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком о сличним темама - најавио је Човић.

Човић је додао да ће идуће седмице, по повратку /лидера СДА Бакира/ Изетбеговића из Ирана, бити одржан састанак свих странака и власти и опозиције.

- То ће бити посљедњи састанак о Коридору "Пет це" или енергетском коридору, гдје ми сједимо и нешто договарамо. Зна се чији је то посао, то су предсједници влада, те министарства, нека изволе радити свој посао, јер политика је рекла шта жели - рекао је Човић.

Он је навео да је с предсједницима СДА Бакиром Изетбеговићем и предсједником СББ-а Фахрудином Радончићем договорио да све материјале који су блокирали рад федералног парламента још једном провјере, да би до краја октобра могли бити завршени.

Извор: СРНА