latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:57 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Истиче рок за подношење захтјева ЦИК-у, СДА тражи поновно бројање гласова у Сребреници

Данас је посљедњи рок за подношење жалби и захтјева за поновно бројање гласова с локалних избора 2016. године.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

У протекла три дана, откако је на снази поменути рок, од ЦИК-а је затражено поновно бројање гласова у више изборних јединица и на више десетина бирачких мјеста у БиХ, наводе из ЦИК-а БиХ.

Предсједник Главног одбора СДА Халид Гењац, рекао је да ће ЦИК-у упутити захтјев за поновно бројање гласова у Сребреници.

- С обзиром на то да је у Сребреници постојала коалиција СДА-СББ-СБиХ, све три странке ће ЦИК-у поднијети захтјев за поновно бројање гласова на свим редовним бирачким мјестима за Скупштину општине, као и свих гласова пристиглих поштом - рекао је Гењац.

Према његовим ријечима, ЦИК има три дана да се изјасни о захтјевима, а онда преостају још три дана рока за евентуалну жалбу Апелационом вијећу суда БиХ.

ЦИК је одбио бројање 2.000 гласова пристиглих путем поште, наводећи да нису у складу са законом, односно да нису стигли на вријеме. Јуче до 16 часова у ЦИК је стигло 100 захтјева, од којих се већина односи на захтјеве за поновно бројање гласова на одређеним бирачким мјестима.

Подсјећамо, ЦИК је јуче изрекао укупно 14.000 КМ новчане казне за три политичка субјекта због кршења правила понашања у изборној кампањи.

Извор: Кликс