latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:48 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Крвави медвједићи испред њемачког парламента због доласка Путина

Неколико десетина демонстраната оставило је испред зграде њемачког парламента крваве медвједиће у знак протеста због доласка руског предсједника Владимира Путина у Берлин и бомбардовања Алепа, јавили су данас свјетски медији.
Плишане играче испред њемачког парламента (Фото: strana.ua) -
Плишане играче испред њемачког парламента (Фото: strana.ua)

Демонстранти су протестовали због руских ваздушних удара у Сирији и оставили су крваве медведиће са повезима преко главе.

Украјински амбасадор у Њемачкој Андриј Мелнијк је на Твитеру објавио да је било 500 људи који су узвикивали "Доле Путин у центру Берлина", објавили су украјински медији.

Демонстранти су носили и плакате с натписима: "Престаните бомбардовање дјеце Алепа, каже 1.6 милиона", "Стоп Путин" на којем је прецртана глава руског предсједника.

Путин је у Берлину са европским званичницима разговарао о Украјини и Сирији.

Лидери Њемачке и Француске критиковали су рано јутрос Русију због напада на Алепо и истакли да оно што се тамо дешава представља ратни злочин.

"Оно што се дешава у Алепу је ратни злочин, један од првих захтјева је да бомбардовање од стране режима и његових руских савезника мора да престане", рекао је француски предсједник Франсоа Оланд, преноси АФП.

Извор: Танјуг