latinica  ћирилица
20/10/2016 |  10:14 | Аутор: РТРС

Народно позориште Српске на турнеји у Француској

Народно позориште Републике Српске са представом „Часови у којима ништа нисмо знали једни о другима“ која је рађена по тексту Петра Хандкеа, а у режији Младена Матерића, одлази на десетодневну турнеју у Француску, током које ће одиграти пет представа у позориштима „Гарон“ у Тулузу и „Сенар“ у Сенару.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

Ово су иначе партнерска позоришта са позориштима “Тетовирано позориште“ из Тулуза и “Ла Вилет“ из Париза, и сва ова позоришта су учествовала у копродукцији представе заједно са Народним позориштем РС.

Врло је важно споменути да је у јуну 2016. године, представа “Часови у којима ништа нисмо знали једни о другима“ два пута играла пред публиком у “Мадленианум-у“ у Београду, те да је наишла на јако добар пријем публике и људи из позоришних кругова. Изашле су двије одличне критике; у Новостима аутор критике је Драгана Бошковић, и у Политици критика чији је аутор Ана Тасић.

Ово гостовање је велики искорак за Народно позориште Републике Српске, велики је искорак за културу и умјетност Републике Српске и ми се надамо да ћемо бити достојан представник наше земље у европској културној престоници, наведено је у саопштењу НП РС.

Представа je на репертоару НП РС у уторак, 25. октобра, са почетком у 20.00 часова.