latinica  ћирилица
20/10/2016 |  09:33 ⇒ 11:13 | Аутор: РТРС

Виши суд у Новом Саду добио замолницу за изручење Сањина Сефића

Виши суд у Новом Саду добио је замолницу за изручење Сањина Сефића БиХ. Сефић је осумњичен да је у саобраћајној несрећи 10. октобра ове године у Сарајеву усмртио двије студенткиње.

Како су навели из Вишег суда у Новом Саду, према проведеним припремним радњама, судија за претходни поступак ће у најкраћем року списе предмета доставити ванпретресном вијећу овога суда, које ће затим одлучити о томе да ли су испуњене претпоставке за изручење.

Против одлуке ванпретресног вијећа, постоји могућност жалбе.

"Када одлука ванпретресног вијећа постане правоснажна, списи предмета се достављају Министарству правде Републике Србије, јер коначну одлуку којом се изручење дозвољава или не дозвољава доноси министар надлежан за правосуђе Републике Србије", саопштили су из Вишег суда у Новом Саду.

Министарство правде БиХ је 13. октобра упутило молбу и комплетну документацију за изручење Сањина Сефића.

Одбијен захтјев за одређивање притвора Сефићевим помагачима

Кантонални суд у Сарајеву одбио је приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево за одређивање притвора помагачима Сањина Сефића. Суд је одбио приједлог Тужилаштва КС за одређивање притвора за Суаду Нишићу, Дини Алићу, Сари Сефић и Амару Салиховићу, који су осумњичени да су Сањину Сефићу помогли при бјекству у Србију.

Из Кантоналног суда су рекли да приједлог Тужилаштва КС за одређивање притвора није у складу са законским основом из Члана 146., а на основу којег је притвор предложен.

- Мој клијент Суад Нишић је пуштен на слободу, јер није било основа за притвор. Он је такође у потпуности негирао кривично дјело које му се стављало на терет - рекао је Нишићев адвокат Омар Мехмедбашић.

Тужилаштво КС на ову одлуку Кантоналног суда може уложити жалбу.

Извор: Кликс