latinica  ћирилица
20/10/2016 |  08:58 | Аутор: РТРС

Виртуозним наступом Драган Средојевић отворио Бемус

Виртоузним извођењем "Брамсовог концерта у Д-дуру" виолиниста Драган Средојевић уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а под управом маестра Бојана Суђића отворио је синоћ у Коларцу 48. Бемус.
Драган Сладојевић - Фото: РТС
Драган СладојевићФото: РТС

Прије наступа солисте "Маријанског театра" из Сант Петербурга, публици у Коларцу обратио се Светислав Божић, композитор и умјетнички директор Бемуса.

"Надам се да ћете имати прилике да уживате у вјештини, духу и сасвјежђу великих умјетника који ће наступити у оквиру програма Бемуса. Потрудићемо се да превазиђемо наше елементарне слабости и да уз музику останемо млади, духовно потентни и нетрулежни" казао је Божић.

Градска секретарка за културу Ивона Јевтић нагласила је да је Бемус основан 1969. године и да до данас представља најзначајнији фестивал умјетничке музике у Београду.

"Наш град је поносан на ову препознатљиву манифестацију. Поздрављам вас у име Скупштине града и желим вам пуно сјајних концерата.Част ми је да отворим 48. Бемус", казала је Јевтић.

Сутра ће у оквиру програма Бемуса на "Концерту младих музичара" у Свечаној сали Скупштине града Београда представити Немања Белај (виолина), Вук Божиловић (клавир) и Ненад Ивовић (клавир).

Извор: Независне новине