latinica  ћирилица
27/09/2016 |  13:34 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Градња моста Љубовија - Братунац ће бити настављена (ФОТО)

Потпредсједница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас, након разговора с министром комуникација и промета у Савјету министара БиХ Исмиром Јуском, да ће бити одблокирана градња моста Љубовија-Братунац и да ће БиХ издвојити новац за изградњу граничног прелаза без којег мост не може да се користи.
Састанак Михајловић - Јуско - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Михајловић - ЈускоФото: ТАНЈУГ

Обале Дрине требало би да буду спојене у новембру, а почетком сљедеће године да буде расписан јавни позив за изградњу заједничког прелаза на територији Братунца.

- Остаје и даље да се у току новемба спајају обале. Ово што нама предстоји су приступне саобраћајнице за аутомобиле и расписивање позива за изградњу граничног прелаза слиједеће године, почетком марта. Будите сигурни да према динамици, нема ни једног разлога да касни и један дан. Како смо рекли, вјерујем да ћемо то и испоштовати - рекла је Михајловићева.

Састанак Михајловић - Јуско (фото: РТРС)

Јуско је рекао да је Управа за индиректно опорезивање БиХ надлежна за питање граничног прелаза и да су финансијска средства за изградњу већ одобрена.

- Управа за индиректно опорезивање БиХ је та која је задужена за прављење граничних прелаза. Они су већ у свом буџету планирали 12 милиона КМ, односно 6 милиона евра и с те стране могу рећи да је то завршено, да ће средства бити усмјерена према прављењу граничних прелаза - рекао је Јуско.

Састанак Михајловић - Јуско (фото: РТРС)

Састанак Михајловићеве са Јуском услиједио је послије критика које је она упутила 16. септембра Савјету министара БиХ због непотписивања споразума који би омогућио грађанима Србије, Републике Српске и БиХ да што прије користе нови мост.