latinica  ћирилица
25/09/2016 |  17:02 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Рогатица: Додик подржао иницијативу о оснивању пословног клуба

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у разговору са око 40 привредника у Рогатици подржао иницијативу за оснивање пословног клуба с циљем унапређења пословне киме у тој локалној заједници.
Рогатица - Додик са привредницима - Фото: СРНА
Рогатица - Додик са привредницимаФото: СРНА

Додик је као реалну оцијенио и иницијативу за бољу инфраструктурну мрежу на подручју Рогатице.

"Овакав облик комуникације са привредницима и предузетницима треба његовати. Желим и данас да изразим подршку нашим људима, домаћим предзетницима да раде, запошљавају и остварују добит, јер су они кичма нашег развоја", рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да су, наравно, добродошле и стране инвестиције, али да без "његовања" домаћих људи, који овдје раде и производе, не може бити убрзан раст економије у Српској.

"Ми морамо да појачамо и јавну и друштвену пажњу према домаћим привредницима и да им омогућимо статус који заслужују, јер ти људи одговорно раде и одржавају дугорочну производњу. С друге стране, мислим да овакви облици састанака могу да се третирају као неки облик пословног клуба ове општине у оквиру којег треба да се окупљају људи који желе да раде и који имају искуство и знање, без обзира на страначку припадност", истакао је предсједник Републике Српске.

Додик је обећао да ће након мјесец и по дана поново, заједно са министрима из Владе Републике Српске, доћи у Рогатицу и разговарати са пословним људима о конкретним пројектима.

"Ако буде требало, можемо покренути и измјене законодавства, све с циљем додатне стимулације за одрживу производњу", поручио је Додик.