latinica  ћирилица
25/09/2016 |  09:08 ⇒ 09:13 | Аутор: РТРС

Напредни клуб позвао Владу Србије да пружи пуну подршку Српској

Послије двадесет година одузимања надлежности и наметања унитарне државе под бошњачком хегемеонијом, када Србија углавном није реаговала, дошло је вријеме да наши сународници добију пуну подршку матице, саопштио је Напредни клуб.
9. јануар - Дан Републике -
9. јануар - Дан Републике

"Претходних седмица били смо свједоци бруталне кампање коју су започели и водили политички представници Бошњака и њихови заштитници из САД и ЕУ. Исти они, у Сарајеву и Загребу, који су 1992. започели грађански рат, сада су претили оружаним сукобом а онда грађанима указивали на ратне страхоте и оптуживали Републику Српску зато што је јасно и гласно поручила да неће пристати на агресију", наведено је у саопштењу.

Додају да је Уставни суд БиХ утемељен на Дејтонском споразуму, али да му је истекао мандат и да је својим пристрасним радом угрозио једну од основних тековина мира и српске ратне побједе – равноправност.

Напредни клуб наводи да одбија рјешења и наводне компромисе какве намећу бошњачке вође и група западних амасадора.

Питају: Какви су то “компромиси“ у којима се од Српске очекује да сама себе укине? и истичу да "током протеклих осам година, колико Напредни клуб прати стање политичких права српског народа у БиХ, систематска политика разарања Дејтонског устава долази искључиво из Сарајева".

"Позивамо Владу Србије да у служби мира јасно стави до знања да је судбина Србије и Српске једна и да у случају агресије на наш народ нећемо поступити никако другачије него што смо то чинили раније: 1992, 1941, 1914, 1876 године... Међународне околности су се промијениле и боље су него 1992 године. Наше уставне и моралне дужности остале су исте", саопштио је Напредни клуб.