latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:10 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворен четврти павиљон Студентског центра "Никола Тесла" (ВИДЕО/ФОТО)

Милорад Додик, предсједник Републике Српске и Милан Матаруга, ректор Универзитета у Бањалуци, свечаним пресјецањем врпце отворили су четврти павиљон Студентског центра "Никола Тесла".
Отворен 4. павиљон - Фото: РТРС
Отворен 4. павиљонФото: РТРС

Пројекат је изграђен по највишим европским стандардима, коштао је више од 8,5 милиона марака, а средства је обезбиједила Влада Републике Српске. 

Све је спремно за усељење 280 студената у Четврти павиљон. Нови, модерни смјештај, кажу представници студената, омогућиће им лакше студирање, а самим тим и боље резултате.

Према ријечима ректора, Милана Матаруге, најбољи студенти добиће мјесто у новом смјештају, а усељење може да почне већ ове седмице.

Отворен четврти павиљон студентског центра "Никола Тесла"

Предсједник Српске, Милорад Додик, рекао је да је и Четврти павиљон показатељ да се у Српској гради и ради на њеном развоју, у свим сегментима. Студенти, каже Додик, треба да се у најбољим условима припремају за изазове које доноси окружење и Европа, а који премашују ниво локалне заједнице. У томе ће им, додаје, помоћи Република Српска.

Посљедњих 10 година Влада Српске је, каже премијерка Жељка Цвијановић, у изградњу, обнову и опремање студентских домова уложила 36,5 милиона марака. То показује, каже премијерка, да је Српска одлучна да поправи услове студирања и подигне студентски стандард.