latinica  ћирилица
05/05/2024 |  09:08 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Миодраг Цофа Живановић несебично помаже онима којима је помоћ најпотребнија (ВИДЕО)

Осим што је у граду на Сави познат по умјетничком квалитету својих фотографија - Миодраг Цофа Живановић несебично помаже онима којима је помоћ најпотребнија. Он је добровољни давалац крви који је до сада драгоцјену течност дао 128 пута.
Даривање крви - Фото: РТРС
Даривање крвиФото: РТРС

Миодраг Живановић 50. рођендан прославио је на необичан начин. Рођенданско славље подјелио је са особљем Одјела трансфузијске медицине Болнице Градишка. 

Гасећи рођенданске свијеће Живановић је пожелио да га здравље послужи и да драгоцјену течност дарује до 65-те године. До тада особље Трасфузије у Градишци своје сатове ће подешавати по њему.

Живановић је већ сада идол многим младим даваоцима крви. Каже да је прије 32. године када је први пут давао крв његов идол постао Мирко Малешевић који је крв даровао 176 пута.

На крају рођенданског славља Миодраг је поручио да давалаца крви никад није превише и да их може само бити мало. Позвао је све оне који су здрави и који имају свијест да могу помоћи другима, а да притоме ништа не очекују заузврат, да се придруже великој породици градишких добровољних давалаца крви.