latinica  ћирилица
01/09/2016 |  15:48 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Висок степен сарадње општине Брод и ресорног министарства

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и начелник општине Брод Илија Јовичић данас су на састанку у Броду, на којем су разговарали о пројектима који се реализују у овој локалној заједници, истакли висок степен сарадње општине и ресорног министарства.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је, говорећи о једном од најзначајнијих пројеката за ову општину - ревитализацији и реконструкцији водоводне и канализационе мреже, вриједном девет милиона КМ, који се финансира дијелом из кредитних средстава Владе Српске, а дијелом из кредитних средстава и буџета општине Брод, изјавио да пројекат иде у добром правцу.

"Радови теку својом динамиком, а у понедјељак, 5. септембра, требало би да се раде ископине, односно канали за воду", навео је Тегелтија.

Он је рекао да је Министарство финансија Српске донирало 15 компјутера који ће бити распоређени у основне школе "Свети Сава" и "Лијешће", као и у Средњошколски центар "Никола Тесла".

Он је додао да ће Министарство учествовати у пројекту санирања крова на Средњошколском центру "Никола Тесла", као и пројекту санације канала на подручју општине Брод, да се не би десило да Брод већ са првим кишама буде поплављен.

Тегелтија је посебно истакао висок степен сарадње министарства и општине Брод, те изразио наду да ће сви заједнички пројекти до краја године бити завршени.

Начелник општине Илија Јовичић истакао је да је општина Брод била оптерећена дуговима, а у протекле четири године смањила је дуг са 16 милиона на 10, те је одржана стабилност буџета.

Он је додао да је општина Брод имала јако добру сарадњу са Министарством финансија, те да је добила позитиван одговор на већину аплицираних пројеката према министарству.

Јовичић је најавио реализацију пројекта који је аплициран за ИПА фондове заједно са општинама Шид, Сремска Митровица и Брчко у вриједности од око 400.000 КМ који подразумијева улагање у механизацију и опрему за одбрану против поплава.

Састанку је присуствовала и помоћник министра финансија Радмила Михић.