latinica  ћирилица
04/05/2024 |  16:07 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Успјешно транспортован пацијент из требињске болнице у Ургентни центар у Београду

Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је из требињске Болнице успјешно транспортовао седамнаестогодишњег пацијента са политраумом, крварењем, контузијом мозга и преломом бутне кости у Ургентни центар у Београду.
Требиње - Хеликоптерска служба Републике Српске - Фото: РТРС
Требиње - Хеликоптерска служба Републике СрпскеФото: РТРС

- Ријеч је о пацијенту М.Б. 2007. годиште, држављанину Србије, са дијагнозом политрауме, крварења у субарахноидалном простору, контузијом мозга и преломом бутне кости - рекао је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Он је навео да су припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске успјешно извршили још један ваздушно медицински транспорт, чиме је број оваквих транспорта порастао на 17 у овој години.

Кустурић је нагласио да припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и медицинско-техничко особље и током овог празничног периода предано и професионално настављају извођење операција ваздушног медицинског транспорта обезбјеђујуци грађанима најбољу медицинску услугу и најбржи ранспорт у региону свих 365 дана у години.