latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:07 | Аутор: СРНА

Добој: Акција "Заштитимо дјецу у саобраћају"

У Добоју ће од данас - првог дана нове школске године, полиција бити присутна у близини свих образовних установа, као и на путевима којима ће се кретати већи број ђака, а у другој половини септембра у свим основним школама биће организована предавања о саобраћајним правилима и прописима.
Дјеца у саобраћају - Фото: СРНА
Дјеца у саобраћајуФото: СРНА

Центар јавне безбједности Добој данас је испред Основне школе "Доситеј Обрадовић" организовао акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају" чији је циљ унапређење безбједности саобраћаја, са нагласком на безбједност ученика на путу од куће до школе.

Током смјена ученици најнижих разреда биће усмјеравани на најбезбједније правце кретања, а возачи ће бити упозорени да смање брзину кретања аутомобила.

Биће појачано и репресивно дјеловање полиције у близини школа и забрањено непрописно паркирање у зонама школа и пјешачких прелаза.

Полицајци ће предузимати и мјере на спречавању осталих прекршаја који могу угрозити безбједност учесника у саобраћају, нарочито безбједност најмлађих који у саобраћају учествују као пјешаци.

Ове активности реализују се у оквиру акције Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Заштитимо дјецу у саобраћају", саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.