latinica  ћирилица
01/09/2016 |  11:04 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровић - Слуга Бакира Изетбеговића

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изразио је огорчење и најоштрије осудио изјаву министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, који је рекао да га не интересује састанак највиших званичника Српске и Србије у вези са актуелном политичком ситуацијом у БиХ и предстојећим референдумом у Српској о 9. јануару, Дану Републике.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

"Огорчен сам. Тако се никада нико из Републике Српске није понашао у Сарајеву. Не постоје довољно лоше ријечи у српском језику да опишу Шаровићеву изјаву. До јуче су, због политике коју воде он и његова странка, Шаровића у Сарајеву звали ефендија. Од јуче га ни муслимани не зову господином, већ иргетом, слугом Бакира Изетбеговића", рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Кошарац је подсјетио на чињеницу да Шаровић није само министар спољне трговине и економских односа него и замјеник пресједавајућег Савјета министара БиХ.

"На нашу велику жалост и несрећу, Шаровић је изабран на позицију водећег представника Срба и Републике Српске у Савјету министара БиХ. Сасвим је нормално да се, након овакве изјаве, сви Срби у Републици Српској питају кога Шаровић представља у том тијелу. Одговор је - никога, осим себе и своје интересе", поручио је Кошарац.

Он је додао да је сада свима у Републици Српској потпуно јасно зашто у Савјету министара БиХ није одбачена изразито лоша и штетна одлука о начину објављивања резултата пописа, као и бројне друге које су Републици Српској и српском народу нанијеле огромну штету.

"Шаровић је, очито, како је сам јуче рекао, имао преча посла од представљања српског народа и Републике Српске. Запослен је као политички иргет Бакиру Изетбеговићу и Денису Звиздићу", упозорио је Кошарац.

Он је најавио да ће од Шаровића на првој наредној сједници Представничког дома парламента БиХ тражити да сам одступи, првенствено са позиције замјеника предсједавајућег Савјета министара БиХ.

"Илузорно би било тражити Шаровићеву смјену јер се муслимани никада неће одрећи тако доброг слуге", нагласио је Кошарац и додао да је увјерен да ће резултати предстојећег референдума у Републици Српској доказати да Шаровић и његови политички истомишљеници немају легитимитет да у Сарајеву или било гдје друго представљају српски народ.