latinica  ћирилица
31/08/2016 |  17:19 | Аутор: sputniknews.com

Демократе позвале Клинтонове да прекину везе са фондом који су основали

Неки чланови Демократске партије САД позвали су породицу Клинтон да прекине везе са "Фондацијом Клинтон" у случају да Хилари Клинтон буде изабрана за предсједника САД, наводи лист "Волстрит журнал".
Бил и Хилари Клинтон - Фото: AP
Бил и Хилари КлинтонФото: AP

Раније је бивши предсједник САД Бил Клинтон изјавио да ће у случају побједе његове супруге Фонд престати да прима донације од корпорација, страних компанија и влада других земаља. Он је такође рекао да ће изаћи из управног одбора организације, пише “Волстрит журнал“. Према мишљењу неких присталица Клинтонове, таква мјера није довољна да би спријечила појаву прекомјерног утицаја спонзора Фондације. “Фонд је постао маневар за одвраћање пажње у политичком смислу“, рекао је члан Представничког дома САД из државе Аризона Раул Грихалва.

"Прекините везу Фонда са породицом. У питању је велика награда. Велика награда није "Фондација Клинтон" То је мјесто предсједника САД“, додао је он.

Најразумније рјешење за Хилари Клинтон биће да започне свој предсједнички мандат са јасним раздвајањем између породице Клинтон и Фондације. “То ће бити тешка одлука, али мислим да је то најбоља опција за њену администрацију и за земљу“, рекао је један од спонзора Фонда Вилијам Гелстон, преноси “Волстрит журнал“.

Избори за предсједника САД биће одржани 8. новембра. Главни конкурент Хилари Клинтон у борби за мјесто предсједника је републиканац Доналд Трамп.