latinica  ћирилица
31/08/2016 |  08:19 | Аутор: БЕТА

Ворен Бити снима филм о Хауарду Хјузу (ВИДЕО)

Амерички глумац и редитељ Ворен Бити почео је снимање филма о милијардеру, инвеститору, авијатичару и филмском продуценту Хауарду Хјузу.
Ворен бити глуми Хауарда Хјуза (Фото: screencrush.com) -
Ворен бити глуми Хауарда Хјуза (Фото: screencrush.com)

Филм "Правила не важе" фокусира се на личност индустријалца и филмског могула, који је био веома присутна личност у медијима, дијелом због филантропије и градње великих авиона, али и због бурног љубавног живота.

Бити, познатији под надимком "Професионалац", који сада има 79 година, 15 година од свог посљедњег филма вратио се у филмске воде.

Он одбацује сличност између њега и Хјуза, додајући да америчког милијардера никада није упознао, иако је, како тврди, упознао све.

Главне улоге у филму тумаче Лили Колинс, као једна од двадесетак старлета с којима је Хјуз био у вези, и њен возач, кога глуми Алден Еренрајх. Њих двоје су амбициозни, али помало наивно долазе у Лос Анђелес, надајући се да ће кренути за својим непознатим добротвором.

Хјуз је био у емотивној вези с бројним холивудским звијездама, међу којима су биле Џејн Расел, Кетрин Хепберн, Ава Гарднер, Рита Хејворд, Мерилин Монро и друге.

Био је један од најбогатијих људи на свијету, а умро је од неухрањености.

Постоји нешто прикладно у чињеници да један од својевремено најпознатијих холивудских плејбоја снима филм о Хјузу.

Наиме, познате су Битијеве романсе с Мадоном, Џејн Фондом, Изабелом Ађани, Дајаном Китон, Џоан Колинс, Џули Кристи и многим другим.

Питер Бискајнд, аутор биографије чувеног глумца и заводника, написао је да је Бити спавао с више од 12.000 жена.

Бити се као глумац прославио по улогама у филмовима "Небо може да чека", "Бони и Клајд", "Багзи" и "Сјај у трави".

Режирао је такође више филмова, међу којима и култни филм "Црвени" о животу америчког новинара Џона Рида, аутора чувене књиге "Десет дана који су потресли свијет" о Октобарској револуцији, а који је добио и више Оскара, укључујући и за најбољи филм и режију.

Номинован је 14 пута за Оскара и 18 пута за Златног глобуса.

Он се 2001. године посљедњи пут појавио на филму у остварењу "Град и село", који није наишао на добру реакцију публике.