latinica  ћирилица
30/08/2016 |  14:23 | Аутор: СРНА

БОРС: Проналазак несталих-национални интерес Српске

Проналажење свих несталих бораца и цивила у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату требало би да буде национални интерес Републике Српске, један је од закључака округлог стола који је данас одржан у Бањалуци у оквиру обиљежавања Међународног дана несталих.
Борачка организација Републике Српске - Фото: илустрација
Борачка организација Републике СрпскеФото: илустрација

Предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а Зоран Видић рекао је новинарима да је закључено и да, на иницијативу БОРС-а, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите у року од 30 дана организује нови радни састанак на који ће бити позвани представници свих институција и министарства надлежних за процес тражења несталих бораца и цивила из Републике Српске.

У оквиру обиљежавања Међународног дана несталих у Бањалуци ће данас бити одржан округли сто под називом "1665", што представља број несталих лица за којима још трага Република Српска.

Организатор округлог стола је Одбор породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а.

У раду округлог стола учествовали су представници БОРС-а, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић, представници Одбора за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске, изасланик предсједника Српске Горан Џајић.